Ga direct naar hoofd-inhoud »

Bel ons: 040-292 48 46 | Op werkdagen van 09:00 tot 16:00
email: info@ophangsysteem.nl

Uw winkelwagen is leeg

Schilderijrails

Moderne schilderijrails

schilderijrails

Indien u een moderne uitstraling prefereert, bent u op de juiste plaats! Onze webshop biedt een modern alternatief voor de traditionele schilderij rail. Onze schilderij ophangsystemen zijn smal, strak en elegant. Ze zijn perfect voor het moderne interieur, kantoren, musea en galerieën.

De functionaliteit is precies hetzelfde als traditionele houten schilderijrails: het ophangen van foto’s en schilderijen met draad en ophang haken. Dit maakt het gemakkelijk uw wanddecoraties aan te passen, te herschikken en fotolijstjes toe te voegen zonder het gebruik van gereedschap, schroeven of spijkers.

Bekijk hier onze ophangsystemen


Traditionele schilderijrail

houten kantlat

Het ophangen van schilderijen en foto’s aan een schilderij rail is al een oude uitvinding.
Het diende zowel een esthetische en praktische functie. De functionele schilderijrail of kantlat was in de meeste gevallen gemaakt van hout, en werd net onder het plafond gemonteerd. Een kantlat of ouderwetse schilderijrails komt nog vaak voor bij oudere woningen met een gipsen muur. Omdat bij het hameren van spijkers in het pleisterwerk de wand wordt beschadigd, en er waarschijnlijk toe zal leiden dat het gips begint af te brokkelen, was en is een schilderijrails is een ideale oplossing. In plaats van het gebruik van spijkers, kunnen foto's worden opgehangen aan de kantlat met behulp van een koord en een ophanghaak. Herschikken van de foto's is net zo eenvoudig als het verplaatsen van de haken.
In onze webshop zijn traditionele kantlathaken en bijpassende koorden te koop, onder de categorie scheidingswandhaken.

Moderne schilderijhaken

ophanghaken

Wij bieden ook moderne versies van bijpassende schilderij haken. De gepatenteerde STAS zipper en STAS smartspring schilderijhaken zijn ontworpen om zware fotolijsten te ondersteunen.

Decoratieve schilderij rail

Schilderij rails zijn altijd al gebruikt voor zijn decoratieve aspecten. Allerlei soorten van versierde ophanghaken zijn door de jaren heen gemaakt.